czwartek, 21 lipca 2011

PIECZARKI Z CHRUPIĄCYM NADZIENIEM


Skład:
16 średniej wielkości pieczarek
1 cebula
1 ząbek czosnku
60 dag otrębów przennych
5 łyżek oleju roślinnego
6 łyżek ziół ( bazylia, majeranek, rozmaryn, oregano, tymianek)
sól, pieprz
50 dag sera startego goudy

Jak zrobić???  już mówię
1. Pieczarki  oczyścić, usunąć ogonki, które należy pokroić w kostkę. Dodać do nich cebulę oraz czosnek drobno posiekany. Wszystko wrzucić na patelnie i dusić w łyżce oleju.
2. Pomidory i paprykę wymyć oczyścić i pokroić w małą kostkę. Wymieszać z otrębami. Do nadzienia dodać zioła i doprawić solą i pieprzem. Dodać połowę sera.
  3. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Kapelusze pieczarek nasmarować masłem. Na każdą pieczarkę nałożyć do 2 łyżek nadzienia i posypać resztą sera. Piec około 10 minut aż ser się zarumieni




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz