4 duże mięsiste pomidory
3 gałązki rozmarynu
8 kromek chleba tostowego
100 gr startego sera parmezanu
100 gr startego sera goudy
100 ml mleka
jajko
sól, pieprz
1. Pomidory wymyć, przekroić na pół i wydrążyć środek łyżeczką.
2. Chleb lekko zrumienić w tosterze, przestudzić i rozkruszyć w misce. Wymieszać z połową parmezanu i goudy.
3. Roztrzepać jajko z mlekiem i polać tym wymieszany chleb z serem, przyprawić solą, pieprzem i rozmarynem.
4. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Masę chlebową położyć na pomidory i posypać je reszta sera. Tak przygotowane pomidory piec 15 minut aż ser będzie złoty.
Podawać ciepłe ze świeżym rozmarynem. :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz