SKŁAD:
2 - 3 cukinie
500 gr kiełbasy
4 marchewki
2 cebule
2 ząbki czosnku
1 łodyga selera naciowego
1 papryka
5 pomidorów średniej wielkości
5 łyżek koncentratu pomidorowego
2. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokroją marchewkę i paprykę oraz seler potem dodajemy do niej cebulę i dusimy. Potem wrzucamy je do cukinii.
500 gr kiełbasy
4 marchewki
2 cebule
2 ząbki czosnku
1 łodyga selera naciowego
1 papryka
5 pomidorów średniej wielkości
5 łyżek koncentratu pomidorowego
1. cukinie obieramy i wycinamy pestki potem kroimy je w kostkę. Wrzucamy do garnka i gotujemy aż będą na pół ugotowane. Potem zdejmujemy je z ognia.
2. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokroją marchewkę i paprykę oraz seler potem dodajemy do niej cebulę i dusimy. Potem wrzucamy je do cukinii.
3. Na tej samej patelni smażymy kiełbasę. Usmażona dodajemy do pozostałych warzyw.
4. Parzymy pomidory i obieramy je ze skórki, kroimy i wrzucamy na patelnię i smażymy aż się całkowicie rozpuszczą. Wtedy dodajemy koncentrat czosnek i wrzucamy je do reszty.
5. Cały garnek z leczo wstawiamy jeszcze na 10 minut by wszystkie warzywa i przyprawy przeszły swoim smakiem. Na samym końcu można dodać pokrojoną świeżą bazylię dla lepszego smaku.
No i podajemy :) SMACZNEGO !!! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz