niedziela, 1 kwietnia 2012

Expresowa zupa grzybowa...

Już pisałam, że najważniejsze w mojej kuchni jest to, żeby było smacznie i szybko. Nie należę do osób, które lubią spędzić w kuchni cały długi dzień. Dlatego też jak tylko się da robię wszystko żeby było szybko i łatwo. Stąd wzięła się ta zupa. Nazwałam ja zupą ekspresową bo robi się ją naprawdę szybko


Składniki:
250-300 gr suszonych grzybów
4 kiełbasy
2 kostki rosołowe Knorra
100 ml śmietany

Grzyby kruszymy na mniejsze kawałki i zalewamy wrzątkiem. W między czasie kroimy kiełbasę i wrzucamy je do garnka by się podsmażyły. Gdy się zrumieną dodajemy grzyby. Gdy się chwilę podduszą zalewamy wywar z z grzybów i dodajemy 2 kostki rosołowe. Na końcu dodajemy śmietanę dla ładnego koloru. Do tej zupy można także dodać garść mrożonej włoszczyzny. I gotowe całość zajmuje jakieś 20-25 minut i można jeść.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz